Kameraet gemmer alle filer i et størrelsesforhold 2:3. Det vil siger 2:3 svarer til en 10×15 print. Ønsker du en anden størrelse, vil dit billede blive beskåret. Det vil sige, at man er nødt til at beskære hvert billede, så man ikke mister en fod, toppen af personens hår eller andet. Hvert billede er specielt og kræver de rigtige størrelser for, at få det bedste resultat.

Beskaeringer

HVILKEN STØRRELSE ER RIGTIG?
Der er ikke nogle rigtige eller forkerte størrelser. Det kommer an på mange ting som motivet, hvor billedet skal hænge (hvis det er til print). Sammen skal vi nok finde den rigtige størrelse til dig. Hvert billede er specielt og kræver de rigtige størrelser for, at få det bedste resultat. Ved køb af digitale filer, vil du modtage filerne i en beskæring svarene til ca 18×24 cm størrelse..

TØJVALG
Tænk over jeres tøjvalg. Det spiller en stor rolle for billedet. Jeg anbefaler altid neutrale eller sarte farver, og meget gerne uden alt for meget tryk, mønster, striber, prikker og logoer osv. Ved familie/gruppe sessions, hvor alle er med på billedet, skal i gerne sørge for i komplimenterer hinanden. Kør gerne den samme farve igen eller flere nuance af farven. Ved udendørsfotograferinger, kan man opleve kolde dage her i danmark, derfor er det godt at lave lag på lag tøj, idet vi gerne skal undgå overtøj.

LOCATION
Hos dig eller udendørs? Her er der ingen rigtig løsning. Du skal mærke efter, hvad det er du ønsker. Hjemmebilleder virker lidt mere opstillede end naturbilleder. Indendørs er vi ikke afhængige af vejret. Nogle gange laver man de samme poseringer, om det er ude eller inde. Naturen kan dog giver mere liv til baggrunden. Mærk efter hvilken stil, der passer jer bedst og hvad jeres ønsker er.

TIL ALLE KVINDER
En god make up er vigtig for et godt billede. Kom gerne mere på end du plejer af foundation, øjneskygge mm. Et andet godt råd, tag gerne højhæle med, idet du får en flottere holdning. Til dem som tænker på en boudoirsession/gravidsession, hvis du gerne vil fotograferes nøgen, så overvej om du en time før fotograferingen, kan tage undertøj af og eventuelt klæde dig i noget løst tøj, så vi undgår mærker efter BH og trusser. Find gerne flere sæt undertøj, som matcher sammen med. Eller har en flot morgenkåbe, skjorte, højhæle, brudeslør eller andre rekvisitter, så medbring gerne alt det du tænker kan være interessant.

BABY/BØRN
En god ide er at have lidt mad, drikkelse og klude osv. med, idet barnet/babyen kan bliver sulten under optagelsen eller skal skiftes. Igen medbring gerne bamse, legetøj eller andet du ønsker skal med på billederne. På de helt små, bruger jeg gerne 10 min på, at de vågner og er i godt humør end, at de er blevet vækket for tidligt. Hellere tage færre billeder af en tilfreds baby, end mange af en, som er utilpas. Ved babyer kan man opleve, at tiderne nogle gang ikke helt passer ind til deres humør den dag, så laver vi gerne tiden om. Ved gravid/newbornsession kan det være sødt, med en bamse, små sko mm.

BOOKING/AFLYSNING AF TIDER
Alle booking af tider kan ske på mail: mail@fotografstampe.dk. Oplever du fx., at dit barn eller dig selv er syg/træt, er det bedre at få lavet en ny tid, idet billederne tit bliver derefter – Det er ikke fotografens ansvar/opgave, at få billederne gode hvis, I ikke møder friske op. Den nye session skal gerne finde sted indenfor 30 dage efter den aftalte dag. Aflysning af din tid skal ske hurtigst muligt og gerne 2 dage før, for en almenlig session. Ved aflysninger, kan det ske på mail eller over telefon.

VALG AF BILLEDER/REIDGERING
Fotografen udvælger de bedste billeder fra sessionen. Har du ønsker til redigeringen, lytter jeg gerne men som professionel forbeholder jeg mig ret til at ændre dette, idet jeg ligger navn til.  I de udvalget billeder vil der være en bladning af billeder både i farver, s/h og forskellige beskæringer mm. Fotografen udleverer ikke råfiler eller andre uredigerede billeder.

LEVERING/ARKIVERING
Jeg bestræber mig på, at have billederne færdige 1 måned efter fotograferingen. Herefter vil du  modtage billederne på en cd/dvd, hvor de ligger i en god opløsning og print klar. Bryllupper/konfirmationer og større begivenheder kan det tage op til 1-2 måneden. Hvis man ønsker hasteredigering så husk, at oplyse dette hurtigst muligt. Du bestemmer selv, hvordan du ønsker billederne udleveret. Den bedste metode er, udleveringen sker personligt. Vi aftaler en tid for dette. Du kan også modtaget billederne med posten. Fotografen er ikke ansvarlig for skader eller andet, som kan ske under transportering. Fotografen gemme dine billeder i et arkiv op to år efter optagelsen, og du kan derfor genbestille indtil da.

DIGITALE FILER
Når du køber digitale filer står du selv for printning af billeder. Alt ansvaret af billedernes kvalitet og udseende er dit eget. Fotografen kan ikke længere garantere, hvordan dine print fremstår eller kvaliteten af dem, når du selv printer eller bruger forskellige forhandlere. Du kan også opleve besvær med beskæringen af billederne. Din skærm viser muligvis ikke billederne, som jeg har lavet dem. Du kan også oplevet farve/kontraster forskelle på din skærm, når du åbner dine digitale filer. Dette er helt normalt, skærme er forskellige og har forskellige indstillinger .

—Når  overdragelsen af de digitale filer er sket, har fotografen ikke længere ansvar for billederne.

"HUSK AT BOOK I GOD TID!"
Book i god tid for at være sikker på, at få den tid du ønsker. Jeg fotograferer kun i min fritid, og det gør at jeg har 2 dage i ugen (søn- og mandage,) hvor jeg kan bookes.